Hemdator - definitioner

Hemdator Definitionen hemdator började användas i slutet på 1970-talet och syftade på de datorer som då lanserades som var så små och smidiga och lättanvända att man kunde ha dem hemma i kontrast till tidigare stordatorer som kunde fylla ett helt rum. På 1980-talet blev hemdatorn ännu mindre och smidigare genom mikroprocessorn.

På 1990-talet började begreppet hemdator eller hem-PC användas för de PC-datorer för hemmabruk som framförallt kommunanställda erbjöds att köpa billigt genom bruttoavdrag på lönen.
Syftet var att öka datorkunskapen och it-intresset för de anställda och deras familjer.
Ofta kunde man kunnat välja mellan t.ex. tre olika storlekar på datorn och ibland även möjlighet att välja till skrivare, trådlöst tangentbord och scanner etc.

På 2000-talet har termen hemdator används för alla datorer anpassade för hemmabruk, alltifrån stationära eller bärbara PC-datorer för hemmabruk till apples macintosh-datorer eller hybridatorer.


Goda investeringar ger dig råd att handla. Spela spel med din nya dator. Beställ ett gratis kontantkort eller framkalla bilder gratis online så slipper du skrivare

Copyright © Hemdator Kontakt